(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Amoniové řezy...výborné
Potřebné ingredience
60 dkg hladké mouky, 10 dkg tuku (máslo, sluna, stela), 20 dkg mletého cukru, 2 vejce 0,25 l mléka , 2 dkg amonia. Krém: 0,5 l mléka , 15 dkg ml. cukru, 1 žloutek, 5 dkg hrubé mouky, 1 vanilka, 6 kdg másla. Marmeláda - meruňková
Postup přípravy
Mouku, tuk, cukr, vejce, mléka, amonium zpracujeme v míse v těsto..Může být lepivé.. zasypu moukou , přykreju ubrouskkem a dáme na noc do lednice odležet.
Těsto rozdělím nä 4 díly. Vyválím a válkem přenesu na vymazaný plech. Válkem , prstama rozstaháme do krajů plechů..Trochu propícháme vidličkou. Amonium je cukrářské droždí a dělaly by se boule.Pečeme tak na 200 C cca 8. Jak začne těsto růžovět je hotové. Mezi upečením si na druhý plech nachystám další placku. Šupnu do trouby a první placku odsunu z plechu. Nebo s ní aspoň obracečkou hýbnu. Studené se hůř dává z plechu.
Vypadá to složitě, ale není. Je to upečeno tak do půl hodinky.
V kastrólu uvařím kaši z mléka, cukru, žloutku, mouky a vanilky. Jak kaše zhoustne -vypnu. Přidám máslo. Mezitím si nachystám marmeládu ( dáváme meruňkovou, jedla jsem i s malinovou-není špatné). Máslo v kaši se rozpustilo, tak zamíchám. Jakmile je rozpuštěné slepuji placky. První kaší,potom marmeláda a opět kaše. Lepší je nechat odležet, aspoň 3-4 hod..ale málo kdy se u nás povede. Už se jenom cukruje.
Je toho hodně a je to výborné.
Těsto rozdělím nä 4 díly. Vyválím a válkem přenesu na vymazaný plech. Válkem , prstama rozstaháme do krajů plechů..Trochu propícháme vidličkou. Amonium je cukrářské droždí a dělaly by se boule.Pečeme tak na 200 C cca 8. Jak začne těsto růžovět je hotové. Mezi upečením si na druhý plech nachystám další placku. Šupnu do trouby a první placku odsunu z plechu. Nebo s ní aspoň obracečkou hýbnu. Studené se hůř dává z plechu.
Vypadá to složitě, ale není. Je to upečeno tak do půl hodinky.
V kastrólu uvařím kaši z mléka, cukru, žloutku, mouky a vanilky. Jak kaše zhoustne -vypnu. Přidám máslo. Mezitím si nachystám marmeládu ( dáváme meruňkovou, jedla jsem i s malinovou-není špatné). Máslo v kaši se rozpustilo, tak zamíchám. Jakmile je rozpuštěné slepuji placky. První kaší,potom marmeláda a opět kaše. Lepší je nechat odležet, aspoň 3-4 hod..ale málo kdy se u nás povede. Už se jenom cukruje.
Je toho hodně a je to výborné.
Placka na plechu před upečením.
Kaše s rozpouštějícím se máslem.
Upečená placka
Kaše už se zamíchaným máslem.
Hotové řezy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pami
(upraveno)
8. 3. 2013, 16:33
Zajímavé.
masmar
(upraveno)
10. 9. 2010, 8:15
Chtěla jsem se zeptat kde sehnat amonium nebo se dá něčím nahradit?třeba sodou?Jinak řezy vypadají parádně
Akimka
(upraveno)
16. 9. 2010, 14:18
@masmar
V Jednotách, v drogerii, bývá to vedle vanilkových cukrů, popř. pudingů..
darinka30
(upraveno)
1. 6. 2010, 13:07
Hnědovláska
(upraveno)
31. 5. 2010, 18:26
Luciášš
(upraveno)
31. 5. 2010, 8:36
tak tohle sem nejedla už hromadu let, babička to pekla, opravdu to smrdí při pečení a chce to nechat odležet,jinak ,ale dala jste mi inspiraci ,co upeču tátovi k narozeninám-akorát to upravím na dort
Akimka
(upraveno)
31. 5. 2010, 8:53
@Luciášš
Díky...opravdu starý recept,ale ke
Jia
(upraveno)
30. 5. 2010, 21:33
Řezy se mně moc líbí a určitě jsou výborné ale ten název ... Amoniak je čpavek
Akimka
(upraveno)
30. 5. 2010, 21:34
@Jia
Už jsem to opravila...
Jia
(upraveno)
30. 5. 2010, 21:35
@Akimka
Tak dík to už je lepší
taba
(upraveno)
30. 5. 2010, 21:24
..to asi budou amoniové řezy, když jsem viděla ten nadpis "amoniakové" docela mi zatrnulo, ty by se asi smrady jíst nedaly....
Akimka
(upraveno)
30. 5. 2010, 21:32
@taba
Ale ono to smrdí, jenom když se to peče ..Potom už ne...Ano...jmenuje se to Amonium.
taba
(upraveno)
31. 5. 2010, 9:18
@Akimka
jj amonium, cukrářské droždí...
bosa nozka
(upraveno)
30. 5. 2010, 21:18
vypadají pěkně a nadýchaně